Redan April

Det är inte klokt vad tiden går alldeles för fort.
Nu är vi redan inne på April månad och snart har halva året gått.
Igår så var det ju 1:a April och då brukar man ju få se upp med att inte bli lurad.

Jag klarade mig rätt bra under hela dagen tills Daniel lyckades lura mig på kvällen med några småsaker som jag gick på.
Sen så kom det ett mystiskt brev på posten men det gick jag inte på.
Det var adresserat till Daniel det var  från Spanien,
och det var ett spanskt frimärke på.
Jag blev självklart fundersam och trodde att Daniel beställt något så jag öppnar och läser det hela till min förvåning att han ska få ärva en hel del pengar från en släkting som låg på dödsbädden och ville skänka allt till honom.
Jag förstod direkt att det är ett så kallat “bluff brev” för de ville att en viss summa pengar skulle sättas in på ett konto innan de skulle sätta över de 4.6 miljonerna. Stackars människor som blir lurade på pengar, de sätter över en viss summa ger ut sitt kontonummer och alla personuppgifter för att de sedan ska kunna gå in på ditt konto och rensa rubbet.
Ni har säkert hört talas om “bluff fakturor” som skickas ut till företag där det står en summa som ska betalas och ett kontonummer, när företaget inte alls egentligen har köpt/beställt något.
Nog om det.
Sedan var Daniel och handlade trav som vanligt tills Lördag och  jag sa åt honom att ta med de gamla bångarna och dubbelkolla så vi inte har missat någon vinst innan det blev för sent att lösa ut dem.
Och tur var väl det för det visade sig att det var lite mer än några kronor,
först så tänkte jag att det var ännu ett April skämt men det blev jag övertygad om när Daniel kom hem att det var det inte.

Senare igår kväll så åkte vi ner till Daniels jobb
och passade på att byta till sommardäck så nu får det vara färdigt
med snö och slask.
Det är inget alls roligt att byta däck, det är som jag sa igår
-Det är männens jobb, inte fruntimmers!
Man blir skitig, det är nästan omöjligt att lossa muttrarna och ett himla skruvande innan de sitter där de ska.
Men envis som jag var så gav jag mig inte i första taget, det var bara att ta i med hårdhandskarna.

Blev lite långt inlägg idag.
Nehe, är ju kattvakt åt grannarna så jag ska ta och gå ner och mata kissarna och klappa lite på dem så de inte känner sig så ensamma.
Fortsatt trevlig helg till er alla!

/L

Leave a Reply