Händelserika dagar (tisdag)

Trots att det bara är tisdag idag så har det redan hänt en hel del grejer på jobbet.
Natten söndag till måndag så var det några ungdomar som hade vandaliserat och tänt eld på en bil nära skolan jag jobbar på och idag i matsalen så blev det matkrig och slagsmål mellan två pojkar.
En lärare var snabb på att agera och var riktigt förbannad som dessvärre slutade med att han fick ett helt vattenglas kastat över sig. Jag var nära på att säga både det ena och det andra men tog ett steg tillbaka varken sa eller gjorde något alls. Jag pratade sedan med chefen och hon sa att det är lärarnas ansvar och jag ska bara hålla mig undan och inte blanda mig i. Så det var tur att jag inte sa något till dem.

Idag så har det regnat nästan hela dagen i Linköping. Det började på förmiddagen och när jag hade slutat och skulle åka hem så var det ordentligt med vatten på E4:an så det var bara att ta det lugnt med hastigheten.
När jag kom till dagis och hämtade Adina så blev hon lika glad som alltid och kommer springandes och ska upp och kramas.
Idag hade hon nästan somnat under lunchen så när det var dags att vila middag hade hon somnat direkt.
Hon har varit lite krånglig nu i ett par dagar när de ska sova och har inte velat somna förens efter ca 40-45 minuter.
Men jag sa till personalen att hemma på helgerna somnar hon alltid innan lunch så det är inte konstigt om hon är lite övertrött och har svårt att slappna av runt tolvtiden.

När vi kom hem så skulle Adina vara med i köket när jag började med middagen och hon skulle även hjälpa till med att diska. Hon har ju sett hur vi gör så hon visste precis att man ska ha diskmedel på borsten och på med vattenkranen. 🙂

Nu återstår soffläge ett tag till innan det är dags för kvällspromenad och handla lite innan det blir en dusch och tillslut läggdags.
Trevlig kväll!

/L

image

About Author

Leave a Reply