10/10/10

Igår så var det vår stora dag.
Äntligen var dagen kommen då vi skulle gifta oss
och bli Herr & Fru Svensson.

Dagen började med att jag och brudtärnan Fia åt frukost vid 8 hemma hos Daniels föräldrar, Daniel ville inte ha och låg och sov som vanligt, efter det så skjutsade Daniels syster Frida in mig och Fia till frissan och Daniel blev avsläppt hos sin kusin Mankan, där även den andra kusinen Henkan väntade, dom var Daniels bestmens på bröllpet, där tillbringade Daniel dagen med sina kusiner.

Dom skulle åka och äta frukost på ett ställe som heter Packhuset, men det var fullt där så dom fick ta det på Slottshotellet istället, jag tror inte att någon av dom klagade då dom fick en ordentlig brakfrukost.

Men nu tillbaka till mig och Fia.

Det blev många timmar innan våra frisyrer började ta form.

Men mitt i allt hårpillande så stannar det en bil utanför hårsalongen, där står min blivande make med en smörgåstårta och frågar om vi är hungriga, och det är vi ju såklart, så han lämnar den till mig, brudtärnan och frisören Jennie och åker vidare hem till Mankan igen, där det vankades kaffe och whiskey, och lite senare smörgåstårta även där.

Resultatet blev väldigt vackert och jag kände mig som en prinsessa.

Vi blev klara runt 14 tiden och då bar det av mot Slottskyrkan där vi skulle fotograferas innan vigseln.
Det visade sig att vi hade lite tid kvar innan vigseln så vi åkte hem en stund till Henkan & Linda där vi skålade och försökte att lugna ner nerverna innan det var dags att åka till kyrkan och ta det stora steget.
När kyrkklockorna började ringa och musiken började spelas så kände jag hur nervös jag blev, bara tanken att alla blickar skulle riktas mot oss.
Det var lite skakigt att gå längs gången fram till altaret och när jag såg hur våra gästers ögon blev glansiga så var det svårt även för mig att hålla tillbaks tårarna så jag riktade blicken rakt fram och bet tag i läppen för att inte släppa några tårar, medans Daniel log mot alla gästerna.

Solisten som sjöng i kyrkan var jätte duktig (Anna Karlsson.)
Hon hade en otroligt fin röst och det var så vackert.
Till vår ära så framförde hon:

Kent- Utan dina andetag

och även

Ulf Lundell – Kärleken förde oss samman.

Det knäpptes en hel del bilder och vi hoppas att vi har alla bilder imorgon men lite smakprov från gårdagen finns längre ner.

Efter vigseln så var det kramkalas på borggården (utanför Slottskyrkan)
Och efter de blåst bubblor och gratulerat oss så var det dags att gå till bilen som väntade på oss som skulle ta oss till Kolbodagården.

Det blev en liten åktur med Kjell som körde omkring oss i sin
Mercedes 250 C, Årsmodell 1970. Riktigt stilig bil det där, allt var original och han hade gjort den i ordning så fint för vår skull.

Väl framme i Kolbodagården så blev vi mottagna och brudskålen utbringades.
Henrik & Magnus hade den stora äran att vara våra toastmastrar som skötte sig strålande, de hade verkligen gått in för rollen och vi är väldigt tacksamma för att ni ställde upp.
Under middagen så hölls det självklart en del fina tal, så det var svårt att hålla tillbaka tårarna, jag är väldigt känslig när det gäller sånt.
Det var en delikat trerätters middag som stod på menyn och senare så blev det självklart bröllopsvals och tårta.

När kvällen började lida mot slutet så smet jag och Daniel iväg för att förbereda en liten överraskning som vi ville visa våra gäster.

Vi skulle nämligen släppa iväg en Khom Loy lykta.
(Det är ungefär som en liten varmluftsballong)
Så vi bad gästerna att samlas utanför på altanen och titta på när vi skulle  släppa iväg en hjärtformad lykta över vattnet och önska oss något.

Senare när kvällen började lida mot sitt slut så gick vi och bytte om och gjorde oss redo för en roddbåtstur till vår lilla ö som vi skulle tillbringa bröllopsnatten på.
Det var så romantiskt att ro ut till ön, det gick väldigt bra vi var lite oroliga att vi inte skulle hitta fram då det var kolsvart ute på sjön, men Daniel skötte roddturen klanderfritt.

Det blev en god natts sömn och vi vaknade till en solig
och helt underbar höstmorgon.
Det första jag ser utanför fönstret är en underbar utsikt med en glittrande sjö med två svanar som simmar förbi.
Vilken härlig första morgon att vakna upp till som Fru.

Vi vill också säga ett riktigt stort tack till alla våra gäster
som var med och firade vår dag tillsammans med oss!
Det blev en oförglömlig och lyckad dag som vi
alltid kommer att minnas.

/L

About Author

Leave a Reply