Brandutbildning (fredag)

Idag på jobbet när alla var klara med sina rundor så skulle vi ha en “brandutbildning” så att vi skulle få lära oss hur vi skulle göra om det börjar brinna hos oss eller i bilen ute på vägarna och liknande.
Vi alla hade ju räknat med att det skulle vara en tråkig föreläsning med en gammal gubbe som stod och babblade om att man inte ska lämna kvar tända ljus och sånt, vi blev alla glatt överraskade när det var en gammal kollega till oss som kom och skulle hålla i kursen, Niclas jobbade hos oss för ett par år sedan innan han gick över till Kidde brandskydd som är ett av Sveriges största brandskyddsbolag.

Han pratade inte bara om vårt företag utan även om saker man ska tänka på som privatperson i det egna hemmet, det var både kul och lärorikt.

Efter teoripasset så var det dags för den praktiska biten, vi fick släcka en gasolbrand och även använda en brandfilt på en docka, självklart så var ju allt under kontrollerade former och det var ju “anlagda” bränder eller vad man ska kalla det för.
Vi hade planerat in utbildningen 13.00-16.00 men vi var klara redan vid 15.15 så det var ju skönt eftersom det är fredag, nu är jag hemma igen och busar med Linda och Adina.

Vi bloggar mer lite senare.

Här under kommer lite bilder på vad vi pysslade med på utbildningen.

/D

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

About Author

Leave a Reply