Vårdcentralen (tisdag)

Igår när Adina och Linda var ute och lekte på eftermiddagen så råkade Adina trampa snett och “vrida” foten eller något sånt så hon ville inte stå på den på kvällen, imorse när hon vaknade vid femtiden så var det nästan värre, hon kröp och hasade istället för att gå.

Efter att Linda hade åkt till jobbet så var det bara gnäll på Adina, hon pekade på foten och sa “aj aj” hela tiden så jag bestämde mig för att ringa sjukvårdsupplysningen och kolla lite, dom sa att jag skulle ringa vårdcentralen och få en tid åt henne så en doktor kunde kolla.
Jag ringer dom och får lämna nummer så ringer dom upp, dom ringde vid 08.30 och vi pratade kanske i fem minuter och då får jag en tid bokad till klockan 09.00 och den tog jag ju såklart.
Linda har varit på den där “drop-in” förut men det finns inte ens chans att jag sitter där och väntar hela förmiddagen med en grinig unge, så detta var ju bättre.
Så, 08.35 så blev det full fart här hemma, det tar ungefär 20 minuter att gå om man INTE behöver byta blöja, klä på henne, leta reda på napp, vattenflaska, snuttefilt och sen stuva ner allt i vagnen, jag fick nästan springa bort och svetten rann.
08.55 kom vi fram, men då var det ju någon dåre före i receptionen som inte fattade det där med tidsbeställning och skulle prompt ha en tid direkt, när det väl var vår tur så var vi redan fem minuter sena och doktorn såg märkbart irriterad ut och det blev ju inte bättre av att Adinas fot hade inga fel alls utan hon sprang runt precis som vanligt, då skämdes jag nästan lite.
På väg hem så stannade vi till på gården och busade med Leon innan det var dags att gå hem för lunch och middagslur.
Fast Adina ville inte ha så mycket lunch eftersom Eva, Leons mormor, proppade dom fulla med kex och riskakor så hon somnade rätt snabbt.
Nu kom Linda precis hem och dom gick ut igen, imorgon är Linda ledig så vi får se vad vi hittar på då.
Ha en trevlig eftermiddag/kväll.

/D

2014-07-22 06.35.27
Läsa bok på morgonkvisten.

2014-07-22 08.53.07
Adina på vårdcentralen, snyggt med silvriga ballerinaskor och svarta mjukisbyxor va? Adina ville ha dom kläderna och vi hade liksom inte tid att bråka om det.

2014-07-22 09.30.01
Adina och Leon busar på lekplatsen utan det minsta ont i foten.

2014-07-22 10.33.11
Och som vanligt, en liten fika på det.

About Author

Leave a Reply